Dan Motreanu, europarlamentar: 40 de milioane de euro pentru „Programul Tomata”, Ciclul I. Pentru a doua perioadă a anului, vor fi alocate resurse la rectificarea bugetară din vară

Principalele modificări ale Programului Tomata” pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producția autohtonă, scrie europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de facebook.
Bugetul programului pentru
Ciclul I este de aproximativ 40 de milioane de euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Dacă facem o comparație cu bugetul alocat pentru Ciclul I al anului 2019 observăm că acesta a fost similar (circa 43 milioane de euro). Astfel, dacă ne referim strict la Ciclul I, suma alocată în anul 2020 ar corespunde unui număr de 13.159 beneficiari, în timp ce în anul 2019 au fost înregistrați circa 14.000 fermieri înscriși pentru ciclul I de producție al Programului. Circa 6.500 fermieri reprezintă beneficiarii înscriși în anul 2019 pentru ciclul al II-lea de producție. În ceea ce privește Ciclul II de producție, după rectificarea bugetară din vara anului 2020 se va completa actul normativ, urmând a fi alocată o nouă sumă de bani, astfel încât beneficiarii să poată cultiva tomate și în a doua perioadă a anului, în spații protejate.”, informează Dan Motreanu, pe baza precizărilor pe care le-a primit de la ministrul agriculturii, Adrian Oros. 

Dan Motreanu este vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European, o comisie importantă în acest mandat, având în vedere competențele exclusive pentru majoritatea propunerilor legislative din cadrul Pactului Ecologic European. Este și membru al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram