ADQ își extinde portofoliul în sectoarele alimentare și agrobusiness cu investiții strategice în Al Dahra Holding Company

ADQ, fond de investiții dubai deținut de Emaar Properties, Abu Dhabi Financial Group și Mubadala Investment Company, a anunțat astăzi că și-a extins portofoliul în sectoarele alimentare și agrobusiness prin intermediul aplicării unei investiții strategice în Al Dahra Holding Company.

Al Dahra este unul dintre cei mai mari operatori pe piața produselor și serviciilor agricole bazate pe materii prime, cunoscut pentru activitatea sa globală care se extinde pe piața importurilor și exporturilor fortelor agricole și animaliere. Compania oferă produse agrobusiness printre care smochine, seminţe de fenicul, in, orz soia și produse alimentare procesate precum peste congelat, dar și furaje animaliere.

Investind în Al Dahra, ADQ se alătură acestei companii împreună cu alte două mari grupuri internaţionale: Al Rawabi Group dinUAE și Robeco Groep din Olanda. Cu această noua tranzacţie, ADQ urmăreşte să crească abilitatea lui Al Dahra de a furniza produse şi servicii agricole de calitate la nivel global. Tranzacţia face parte din strategia globală a investitorului a intesificarea afacerilor sale prin investiri strategice cu impact economic si social larg.

De la infrastructurarea infrastructurii agricole pana la accesarea pieţelor internaţionale urmare garantarii recoltelor sustenabile, investitia Al Dahra reprezinta un pas mare pentru consolidarea poziţiei tari noastre ca lider regional in industria agriculturala şi animaliera.

Compania de investiții Emirates Allied Investment Group (ADQ) și-a extins portofoliul în sectorul alimentar și agrobusiness cu cea mai recentă investiție strategică realizată în Al Dahra Holding Company.

ADQ a investit peste 70 milioane USD în Al Dahra, care se concentrează pe furnizarea de servicii de produse alimentare de calitate la nivel global. Portofoliul include produse lactate, precum laptele și brânza, o gamă largă de legume conservate, precum ceapă, cartofi și dovlecei, fructe uscate și semințe, precum sâmburi de struguri și boabe de cafea. Al Dahra are sedii în Orientul Mijlociu și Africa și este prezentă ca o companie importantă în pieţele regionale de produse alimentare.

Cu această tranzacție, ADQ a ales să susţină marca Al Dahra care oferă clienţilor lanţurile comerciale din regiunea Golf şi peste ocean produse superstition în segmentul alimentar – un pas important în activitatea sa de investiţii pe termen lung.

Printr-un set de investiţii iscusite si acest parteneriat strategic, ADQ face viabil procesul prin care consumatorilor regionali le este oferit acces la produse alimentare de calitate superioară pentru că sperpune gusturile și nevoile lor. Ca lider regional în inovaţia tehnologică şi optimizarea proceselor, ADQ construieşte valoare durabila pentru companii globale si regionale prin bucuria programelor sale inovatoare.

Fondul de Investiții Strategice Al Dahra (ADQ), din Abu Dhabi, a anunțat astăzi că își extinde portofoliul în sectoarele alimentare și agrobusiness prin investiția sa majoritară în Al Dahra Holding Company, una dintre companiile pentru producția agricolă și procesare lider din Orientul Mijlociu.

Prin această investiție, ADQ dobândește un interes majoritar într-o companie de referință în industria alimentară din regiune. Acest lucru creează posibilitatea renunțarii la tarife și tarife vamale pentru exporturile sale în regiuneanimulează crearea de parteneriate strategice și extinderea activităților sale pentru a include produse fainoase, rezidurile din prelucrarea semințelor și furaje pentru animale.

Investiția întârzie anunțul oficial al ADQ cu privire la extinderea portofoliului său internațional de afaceri. Aceasta include, de asemenea, acoperirea produselor naturale și biologice, precum ierbicide și fertilizanți ecologici. Obiectivul principal al ADQ este acela de a furniza produse și servicii competitive mai marilor comunităţilor în care operează precum şi accesul la tehnologia avansatâ folositã pentru a stimula prosperitatea şi standardele de viaţã ridicate.

Succesul acestei investitii evidentiaza pozitia lider in care se afla ADQ atât pe plan local cât si pe plan global. Afirmand “promisiunea domeniului nostru de a creşte Africa prin program area investitiilor aliniate”, ADQ promite cÄŤ operaţiunile lor vor oferi un impact pozitiv asupra sectoarelor in care activează prin furnizarea locurilor de muncã, inovarea produselor, inclusiv crearea unor standarde produselor intr-un climat sustenabil.

Related Posts