ADQ își extinde portofoliul în sectorul alimentar și agro-business cu investiții strategice în Al Dahra Holding Company, firmă ce operează în Insula Mare a Brailei

ADQ, unul dintre cele mai mari fonduri de investiíi din Emiratele Arabe Unite, cu un portofoliu divers de companii importante care acoperă sectoare cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a convenit să achiziționeze o participație de 50% din Al Dahra Holding Company. Al Dahra Company este o companie multinațională, lider în sectorul agroalimentar, specializată în producția de hrană pentru animale și produse alimentare esențiale. Al Dahra deține în România firma Agricost Brăila, care administrează terenurile agricole din Insula Mare a Brăilei.

Achiziția pachetului de acțiuni Al Dahra este supusă reglementărilor legale. Atunci când procesul de achiziție va fi finalizat, portofoliul investițiilor agroalimentare ale ADQ se va extinde. ADQ are, de asemenea, participații la companii cu profil agricol și alimentar precum Agthia PJSC, Al Foah Company și Silal.

Al Dahra este specializată în cultivarea, producția și comercializarea de hrană pentru animale și de produse alimentare esențiale. Al Dahra este prezentă în peste 20 de țări și furnizează produse pe 45 de piețe comerciale având 5.000 de angajați. În România, Al Dahra deține compania Agricost Brăila, care operează cea mai mare fermă agricolă din Europa.

Alimentația și agro-businessul sunt importante pentru strategia ADQ, deoarece sunt sectoare cu o creștere ridicată și importante pentru agenda socio-economică din Abu Dhabi. Din anul 1995, când Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, a devenit o companie globală de hrană și mâncare pentru animale fiind un pilon al Abu Dhabi și al mandatului de securitate alimentară a țării noastre. Al Dahra va completa eforturile noastre de a extinde prezența ADQ în producția și distribuția de produse alimentare. O dată cu investiția noastră, Al Dahra va fi bine poziționată pentru a-și extinde activitatea permițând Abu Dhabi să își atingă obiectivele de a continua să își diversifice sursele alimentare și să crească într-un hub alimentar regional”, a declarat EL. Mohammed Hassan Alsuwaidi, directorul executiv al ADQ.

EL. Khadim Al Darei, vicepreședinte și cofondator al Al Dahra Holding

Salutăm investițiile ADQ în Al Dahra și suntem încântați de perspectivele de creștere pe care le aduce această colaborare. Al Dahra se angajează să-și extindă investițiile în agricultură, în domeniul procesării agroalimentare și să consolideze lanțul de aprovizionare. integrat pentru a răspunde nevoilor de securitate alimentară din Emiratele Unite. Cu operațiunile și resursele de talie mondială ale ADQ, Al Dahra va beneficia de un partener puternic și de încredere și va fi mai bine poziționat pentru a folosi expertiza grupului pentru a executa mandatul guvernului de securitate alimentară, care devine o prioritate mai importantă ca niciodată“, a declarat EL. Khadim Al Darei, vicepreședinte și cofondator al Al Dahra Holding.

Al Dahra administrează 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la mai multe fluvii și râuri, cum ar fi Dunărea, Colorado și Nilul, folosind cele mai noi tehnologii de irigare și utilaje agricole moderne. De-a lungul anilor, compania a făcut investiții semnificative în logistică, asigurând o rețea puternică de transport intern și operațiuni de transport maritim.

Al Dahra deține și operează 15 instalații de prelucrare a furajelor și balotare de ultimă generație la nivel mondial, pentru a livra materie primă industriei de lactate și de creștere a bovinelor. De asemenea, compania cultivă diferite tipuri de produse proaspete, inclusiv o gamă largă de fructe și legume, precum și boabe având infrastructură pentru a facilita comercializarea acestor produse.

Al Dahra operează trei fabrici de orez cu capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual în India, Pakistan și Emiratele Arabe Unite; una dintre aceste unități de producție fiind situată în zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), o filială a porturilor Abu Dhabi și care face parte din portofoliul ADQ.

De asemenea, compania deține acțiuni la trei fabrici de făină din Grecia și Bulgaria, care au capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual. În plus, compania are o fabrică de producție de ulei de măsline în Maroc, cu o capacitate de producție anuală de 10.000 de tone, și ferme care dețin 20.000 de capete de vaci cu o capacitate de producție de 80 de milioane de litri de lapte anual, în Serbia și Emiratele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram