ANSVSA vrea să interzică vânzarea porcilor din gospodăriile țărănești

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat un proiect de Ordin prin care interzice mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie în exploatațiile nonprofesionale, gospodării țărănești, ferme de subzistență. Asta înseamnă că se interzice în exploatațiile nonprofesionale activitatea de reproducție, precum și mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie.

Exploataţie nonprofesională de porcine este exploataţia de subzistenţă, înregistrată în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor, SNIIA, deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului, în care porcii sunt crescuţi numai pentru îngrășare şi sacrificare pentru consum familial.

Mai exact, în gospodăriile țărănești porcii vor putea fi crescuți doar pentru autoconsum nu și pentru reproducție sau vânzare.

 

Comentarii

 • taranu
  taranu

  Nu stiu ce vrea sa faca UE cu noi. Pas cu pas incearca sa ne desbine pe noi ca natiune incercand prin interzicerea cresterii porcilor sa influenteze obiceiurile si traditiile neamului romanesc.
  Nu au reusit comunistii cred in schimb ca o sa reuseasca ei, insa UE uita un lucru romanii sunt foarte conservatori. Prin directiva asta nu o sa faca decat sa ne intoarcem la specula ca pe timpul lui Ceasescu deoarece niciodata carnea de import nu se va compara cu carnea provenita de la porcul crescut in curte.
  In concluzie prin reforma asta DICTATURA IESE LA IVEALA.

  Răspunde
 • Dumitru
  Dumitru

  O noua decizie prin care nu se incearca decat sa distruga taranul roman. Hai sa aducem animale din alte tari si sa fim obligati sa cumparam doar d ela multinationale. Din marea tara agricola o sa ajungem doar pulberea ce iesea de la miile de hectare de grau recoltate. O societate care ar trebui sa ajute micii producatori sa avanseze, ii distrug.
  Rusine !

  Răspunde
 • Florin

  ANSVSA nu ar vrea totuși, dacă tot zic ca le pasa, sa interzică importurile de produse pline de E-uri, pesticide? Au rezolvat toate problemele și au ajuns la porcii din gospodăriile țărănești. Ce sa spun… Cui fac cărțile? Ce ONG face lobby?

  Răspunde
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram