APIA va da startul primirii cererilor unice de plată aferente campaniei 2020, pe data de 2 martie

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a încheiat seria instruirilor tehnice specifice fiecarui început de campanie, derulate cu personalul de execuție al APIA responsabil cu primirea cererilor, pentru asigurarea derulării în cele mai bune condiții a procesului de primire a cererilor de plată ale fermierilor și le reamintește că începând cu data de 2 martie va da startul primirii cererilor unice de plată pentru campania 2020.

Formularul cererii unice pentru subvențiile din agricultură, aferente anului de cerere 2020, a fost aprobat prin Ordinul 52/2020, publicat în Monitorul Oficial. Ordinul este deja în vigoare.

Cererea unică de plată completată de fermieri se depune la centrele locale/județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 2 martie-15 mai 2020.

Cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai.

Modificările cererilor unice de plată se depun la APIA până la data de 2 iunie 2020 inclusiv, fără aplicarea de penalități. Fermierii pot depune modificări ale cererii unice de plată după data de 2 iunie, până la data-limită de depunere a cererilor unice de plată, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă modificarea cererii unice de plată ar fi fost depusă până la data de 2 iunie 2020.
Cererea unică de plată se depune la centrele județene ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de peste 50 de hectare teren agricol și la centrele locale ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de până la 50 de hectare teren agricol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram