Avem cea mai mare producţie de porumb din UE. Statul vine doar cu promisiuni: statii de pompare si canale

Statul alocă o sumă colosală pentru irigarea României. Investiții noi în Brăila și Ialomița

La începutul lunii martie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că investeşte 40,9 milioane de lei (peste 9 milioane de euro) în reabilitarea infrastructurii de irigaţii din judeţul Brăila și Ialomița, dar și a trei staţii de repompare şi a şapte canale de distribuţie a apei, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, scrie site-ul jurnalistii.ro.

Investiţia prevede reabilitarea unei suprafeţe de 137.000 de hectare din cele două județe amintite.

De la începutul anului 2018, ANIF a alocat aproximativ 600 de milioane de lei pentru sisteme de irigaţii în special în judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Galaţi.

La începutul lunii martie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că investeşte 40,9 milioane de lei (peste 9 milioane de euro) în reabilitarea infrastructurii de irigaţii din judeţul Brăila și Ialomița, dar și a trei staţii de repompare […]

Reamintim că în Brăila se află cel mai mare producător local după suprafaţa cultivată – 56.000 de hectare. Agricost este cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România, dar și cel mai mare beneficiar de subvenții alături de Comcereal și Transavia, ambele cu acționari români.Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii a fost gândit pentru perioada 2016-2020, iar primele 145 de milioane de euro au fost date în 2012. Necesarul de finanţare este de peste un miliard de euro la nivelul întregii ţări.

De spus și că România a avut în 2018 cea mai mare producţie de porumb din istoria ţării – aproape 19 mil. tone, cantitate cu care asigură aproape o treime (27,8%) din producţia totală de porumb din Uniunea Europeană

De asemenea, recolta totală de cereale în 2018 a fost de peste 31,8 milioane tone, ceea ce i-a adus țării noastre primul loc în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram