Ca la târg: uite bugetul, nu e bugetul. -310 milioane pentru agricultura

Ministerul Agriculturii susţine că rectificarea bugetară nu va influenţa acordarea subvenţiilor agricole, deşi proiectul de rectificare bugetară ilustrează un minus de 29,4 milioane de lei la categoria „subvenţii”, la acest minister.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii referitoare la faptul că rectificarea bugetară ar influenţa acordarea subvenţiilor agricole, pentru corecta informare a opiniei publice, MADR face următoarele precizări:

Propunerea de diminuare a bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale pe anul 2019 cu suma de 310,4 milioane lei, cuprinsă în proiectul de OG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, reprezintă în fapt o reaşezare a indicatorilor financiari aprobaţi, precum şi reducerea sumelor ce au fost reţinute în conformitate cu prevederile art. 21 alineatul 5 al Legii 500/2002 privind finanţele publice.

Sumele reţinute, conform Legii 500/2002, care fac obiectul diminuării din bugetul MADR, nu afectează nicio categorie de cheltuieli, sumele corespunzătoare formelor de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat nefiind influenţate de modificările propuse în proiectul de act normativ privind rectificarea bugetului de stat”, arată un comunicat transmis de MADR.

Comunicatul Ministerului de

Finanțe:

”Diminuările au fost operate de la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educației Naționale (- 1,03miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

La instituțiile la care au fost diminuate creditele bugetare, nu au fost diminuate corespunzător și creditele de angajament, astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanțate din fonduri europene precum și a lucrărilor de investiții. Diminuarea referindu-se doar la creditele bugetare (cash)”,  precizează Ministerul Finanțelor Publice, în un comunicatul remis publicității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram