Candidatul polonez la funcția de comisar vrea o viziune pe termen lung pentru agricultura europeană

Sursa foto: Parlamentul European

După audierea de ieri a polonezului Janusz Wojciechowski propus pentru funcția de comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală, comisia evaluează, în termen de 24 de ore, performanța candidatului din timpul interviului, iar pe baza recomandărilor, Conferința președinților va decide, în data de 17 octombrie a.c., dacă declară închis procesul de audiere, conform comunicatului emis de Parlamentul European. Votul în plenul Parlamentului European este programat pentru data de 23 octombrie a.c.

Mesajele cheie transmise de candidatul la funcția de comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală, în timpul audierilor:

  • sprijin suplimentar acordat fermierilor din Uniunea Europeană, pentru a inversa tendința de închidere a fermelor agricole; în viziunea lui Wojciechowski, Uniunea Europeană are nevoie de o strategie pe termen lung pentru agricultură;
  • măsuri mai bune pentru protecția mediului;
  • îmbunătățirea standardelor de bunăstare a animalelor.

Membrii comisiei de agricultură au fost interesați să afle viziunea candidatului privind negocierile de comerț liber cu statele din afara Uniunii, în special cele dintre UE și Mercosur (blocul țărilor sud-americane), aflate în curs, negocieri care au atras critici vehemente din partea fermierilor europeni, și l-au întrebat cum ar trebui să fie gestionate măsurile protecționiste ale țărilor străine. De asemenea, au discutat despre consolidarea poziției fermierilor în lanțul de aprovizionare cu alimente, distribuirea mai echitabilă a plăților directe în interiorul și între statele membre și despre măsuri pentru combaterea rezistenței anti-microbiene, se arată în comunicatul Parlamentului European.

Audierea cu europarlamentarii comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a fost prezidată de Norbert Lins (Partidul Popular European). La ședință au participat și membri ai Comitetului aferent pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram