Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari s-a extins pe piețele din Ucraina si Bulgaria

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, estimează că, anul acesta, aproximativ 5% din totalul vânzărilor vor fi generate de operațiunile recent deschise pe piețele vecine României, Bulgaria și Ucraina.

„Am considerat oportun să intrăm pe cele două piețe, datorită potențialului pe care îl au.  Ucraina are o suprafață agricolă de aproape trei ori mai mare față de cea a României, iar piața de îngrășăminte speciale este la început. În Bulgaria, situația este diferită, aici există deja furnizori de îngrășăminte cu tehnologii înglobate, iar fermierii locali au înțeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus  să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste piețe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, declară Cezara Vișan, directorul executiv al Cich Năvodari.

Cele două piețe noi traversează o perioadă de puternică dezvoltare agricolă, la fel ca și România, astfel că fermierii își propun să devină tot mai eficienți, să producă mai mult și mai bine, și, implicit, își doresc să aibă acces la produse cu înaltă tehnologie, care permit creșterea randamentului agricol.

Un alt element important în decizia de extindere o reprezintă infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul ușor către cele două țări. Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic,  dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone, are propria rețea de cale ferată și acces la port.

„Având în vedere potențialul mare pe care îl au piețele pe care deja le-am deschis, pe termen scurt, ne vom concentra pe dezvoltarea acestora, dar nu excludem posibilitatea de a continua extinderea și în alte state. În Republica Moldova, am hotărât să intrăm și în mod direct și deja ne-am deschis o bază de lucru acolo”, a explicat directorul executiv.

Potrivit oficialului companiei, fermierii din statele vecine au fost foarte interesați de produsele CICh Năvodari, ceea ce arată o deschidere față de noutățile în domeniu, care le pot aduce beneficii.

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, este prezent pe piața din România de aproape 20 de ani. CICh Năvodari  a încheiat anul 2018 cu afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei. La mijlocul anului, pentru a reduce deficitul de pe piața forței de muncă, compania a recrutat 30 de angajați din străinătate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram