Criza forței de muncă din agricultură are, ca principală cauză, fiscalitatea ridicată

50 de amenajări de irigații sunt în plin proces de reabilitare, fiind realizate în proporție de 50%, iar 38 de amenajări se află în faza de proiectare”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, într-un interviu acordat financialintelligence.ro. Deputatul Alexandru Stănescu a reamintit că, prin intermediul AFIR, se pot obține fonduri europene pentru reabilitarea sistemelor secundare de irigații – submăsura 4.3, fermierii putând obține finanțare și pentru achiziționarea de echipamente, menționează publicația citată.

În ceea ce privește criza forței de muncă în sectorul agricol din România, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților a menționat, printre principalele cauze, „fiscalitatea ridicată cu care se confruntă angajaţii din mediul rural”.

Confruntat cu o rată a sărăciei deosebit de ridicată, de peste 54%, mediul rural nu deţine elementele de atractivitate necesare pentru menţinerea tinerilor la sat, iar presiunea fiscală asupra angajatorului nu poate duce la diminuarea acestor efecte. De aceea, în Comisie a fost aprobat un program de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, prin asigurarea unor facilităţi fiscale atât angajatorului, cât si angajatului tânăr, până în 40 de ani”, a precizat Alexandru Stănescu pentru financialintelligence.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram