Deputații europeni vor garanții că există fonduri suficiente pentru politica agricolă comună și susținerea regiunilor sărace

Sursa foto: Parlamentul European

Planurile ambițioase ale Comisiei Europene condusă de Ursula von der Leyen în privința protejării mediului stârnesc reacții printre deputații europeni îngrijorați că fondurile Uniunii pentru următorii șapte ani ar putea să fie insuficiente pentru continuarea politicilor prioritare ale UE, precum politica agricolă comună (PAC) și susținerea regiunilor sărace.

O informare a Parlamentului European sub titlul „Arătați-ne banii pentru noile propuneri politice”, redactată după întâlnirea de săptămâna trecută a membrilor echipei de negociere a Parlamentului pentru următorul buget pe termen lung, cu comisarul pentru buget, Johannes Hahn, redă temerile europarlamentarilor cu privire la propunerea de buget a Comisiei referitoare la modul în care ar trebui UE să-și cheltuiască banii în următorul cadru financiar multianual.

Comisia a publicat o poziție de negociere, cu cifre, în mai 2018. De atunci, o nouă Comisie și-a preluat mandatul la 1 decembrie 2019, condusă de Ursula von der Leyen, iar de atunci au fost prezentate noi priorități politice, cum ar fi Pactul ecologic european cu un Fond de tranziție justă care are nevoie de finanțarea investițiilor”, arată Parlamentul European.

Eurodeputații vor garanții că există bani pentru implementarea noilor proiecte, în privința mediului și cercetării, fără să fie afectate principalele politici ale UE, precum politica agricolă comună și susținerea regiunilor sărace.

Cu Pactul ecologic european și angajamentele asumate de noua Comisie, trebuie să vă asigurați că există o actualizare, cel puțin o actualizare tehnică, pentru a revizui cifrele privind noile acțiuni și noile priorități”, a spus portughezul José Manuel Fernandes.

Fernandes și polonezul Jan Olbrycht, unul dintre negociatorii următorului buget pe termen lung al Uniunii, au făcut presiune asupra comisarului pentru buget, Johannes Hahn, în legătură cu discrepanțele dintre proiecte și resursele de finanțare.

Parlamentul European a fundamentat un plan de propuneri pentru bugetul pe termen lung încă din anul 2018, care prevede și o reformă a veniturilor, prin aplicarea unei noi scheme de impozit pe profit pentru companii (inclusiv prin impozitarea companiilor mari din sectorul digital), venituri din sistemul de comercializare a cotelor de emisii (ETS) și o taxă pe materialele plastice. Comisarul Hahn a confirmat în fața deputaților care negociază bugetul Uniunii că există un progres în ceea ce privește taxa pe deșeurile din plastic și sistemul de comercializare a cotelor de emisii.

Parlamentul dorește un buget de investiții post-2020 care să poată îndeplini angajamentele și ambițiile politice ale UE pentru viitor, de exemplu cercetarea și lupta împotriva schimbărilor climatice, dar și să asigure continuitatea principalelor politici ale UE, precum politica agricolă comună și susținerea regiunilor sărace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram