Despăgubiri pentru crescătorii de porci afectați de pesta porcină africană. Amendamentele europarlamentarilor români au trecut, astăzi, de Parlamentul European

O victorie importantă pentru fermierii români au obținut, astăzi, în Parlamentul European (PE), liberalii Dan Motreanu, Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Daniel Buda. Amendamentele europarlamentarilor români privind despăgubirea crescătorilor de porci, afectați de pesta porcină africană, au trecut, astăzi, de plenul PE.

Astfel, în plenul reunit al Parlamentului European a fost aprobată suma de 50 de milioane de euro, la nivel european, pentru despăgubirea tuturor celor afectați de pesta porcină africană. 30 de milioane de euro vor merge către Fondul European de Garantare Agricolă și alte 20 de miloane de euro către Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor, anunță europarlamentarul Dan Motreanu, pe pagina sa de facebook.

Dan Motreanu, europarlamentar român Sursa foto: pnl.ro

Este un succes pe care l-am avut împreună cu colegii mei liberali din Parlamentul European: Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Daniel Buda. Amendamentele depuse de noi au dus la această realizare importantă pentru fermierii noștri, abandonați de Guvernul PSD, care nu fost în stare să prezinte Comisiei Europene un plan pentru reducerea impactului pestei porcine, ceea ce ar putea duce la interzicerea exporturilor de carne și produse din carne în UE”, scrie Dan Motreanu pe rețeaua de socializare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram