Europarlamentarii vor să aloce mai multe fonduri pentru cercetarea coronavirusului

Sursa foto: Parlamentul European

Parlamentul European a discutat marți cu Comisia pentru sănătate și președinția croată despre epidemia cauzată de COVID-19, subliniind necesitatea de a aloca mai multe fonduri pentru cercetarea acestui virus și de a încetini răspândirea în întreaga Europă.

Materialele medicale absolut necesare, precum kiturile de testare, măștile și echipamentele respiratorii, ar trebui produse în interiorul UE s-a mai subliniat în timpul discuțiilor, iar acestea trebuie puse la dispoziția tuturor statelor membre.

Unii deputați au afirmat că este necesar să existe o evaluare comună a riscurilor la nivel european pentru a se asigura că aceleași măsuri se aplică în zonele cu același nivel de risc. Necesitatea unor norme comune privind intrarea în spațiul Schengen a fost, de asemenea, adusă în discuție, se arată într-un comunicat emis de Parlamentul European

Comisia Europeană pregătește un pachet de măsuri pentru reducerea impactului economic al crizei coronavirusului, care va fi prezentat miniștrilor de finanțe la întâlnirea programată să aibă loc săptămâna viitoare, la Bruxelles.

În Parlamentul European s-a discutat, astăzi, și despre bugetul pe termen lung al Uniunii Europene. Europarlamentarii au catalogat drept „scandaloasă” propunerea Consiliului European lansată de președintele acestuia, Charles Michel, statelor membre, referitoare la viitorul cadru financiar multianual (CFM 2021-2027), având în vedere, în special, situația de urgență provocată de COVID-19, deoarece Michel propusese reduceri ale programelor în domeniul cercetării, printre altele. Și alte probleme au fost invocate în cadrul reuniunii europarlamentarilor, precum criza actuală de la frontiera greacă, în condițiile în care Consiliul propusese o reducere a fondurilor destinate migrației.

Deputații deplâng faptul că statele membre nu sunt pregătite să ofere UE resursele necesare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană, transmite un comunicat al Parlamenmtului European.

Mai bine niciun acord, decât un acord rău”, subliniază deputații, având în vedere recenta reuniune la nivel înalt a UE care s-a încheiat fără ca statele membre să convină asupra unei poziții comune. Următorul summit al șefilor de state și de guverne este programat să aibă loc la în ultima decadă a acestei luni.

Deputații europeni au solicitat Comisiei să prezinte un plan de urgență, având în vedere întârzierea inevitabilă cu care se va confrunta următorul buget pe termen lung, pentru a proteja beneficiarii, cum ar fi fermierii, orașele, regiunile, studenții, cercetătorii, întreprinderile și ONG-urile din întreaga Europă, se mai arată în comunicatul Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram