Exporturile de carne de porc din UE au sporit cu 9,2%

În perioada ianuarie-martie 2019, exporturile de carne de porc din Europa au crescut cu peste 9 procente, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Faţă de primul trimestru al anului trecut, exporturile de carne de porc din UE au sporit cu 9,2%, cu un total de 1.110.499 tone. Semnificativă este creşterea exporturilor către Vietnam, ţară asiatică puternic afectată de pesta porcină africană, care a înregistrat o creştere de 90%, absorbind o cantitate de 23.093 de tone.

Destinaţia principală rămâne însă China, cu 454.216 tone livrate în primel trei luni ale anului, ceea ce înseamnă aproape 41% din totalul exporturilor, cu o creştere cu 26% faţă de primul trimestru al anului 2018. Alte pieţe importante pentru carnea de porc europeană sunt Japonia (10,8%), Coreea de Sud (7,4%), Filipine (6,9%) şi Hong Kong (5,4%).

Uniunea Europeană este principalul exportator de carne de porc şi produse din carne de porc la nivel mondial, în timp ce SUA, care ocupă încă locul doi, a suferit o uşoară scădere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram