Grupul de firme Maria a dezvoltat o afacere complexă în agricultură. Este un angajator de top și exportă în 26 de țări

Sursa foto: mariatrading.ro

Grupul Maria, cu afaceri în agricultură și în industria alimentară, a reușit să construiască în România o afacere complexă, de la producție agricolă vegetală, la creșterea animalelor, abatorizare și comercializarea produselor din carne.

Grupul de firme Maria din Călăraşi este controlat de omul de afaceri libanez Jihad El Khalil și desfășoară activități precum cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Maria Trading SRL (locul şase în topul APIA al celor mai mari exploataţii de teren), Maria Group SRL și Agro Chirnogi SA (locul 10 în topul APIA), firme care compun grupul Maria, au raportat, împreună, anul trecut, o cifră de afaceri netă de 1,2 miliarde de lei şi exploatează aproximativ 25.000 de hectare. Dintre cele trei companii, cel mai bine a performat, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice, Agro Chirnogi SA, care deţine în exploatare aproximativ 9.770 hectare, dar şi moară de grâu şi silozuri.

Conform publicației elctronice wall-street.ro, Agro Chirnogi este a doua companie din sectorul producției vegetale din punctul vedere al numărului de angajați, având, în anul 2018, 504 salariați. Conform datelor Ministerului Finanțelor, compania a avut un profit de 7,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă un profit pe angajat de 15.558 lei. În perioada iulie 2018 – mai 2019, România a exportat în Liban 476.000 de tone de cereale, din care 360.000 de tone de porumb, 95.000 de tone de grâu, conform datelor Comisiei Europene.

De asemenea, conform celor mai recente date analizate de specialiștii KeysFin, compania Agro Chirnogi a avut, în anul 2018, o cifră de afaceri de 698 milioane de lei și un profit net de 7,8 milioane de lei.
În același timp, Maria Trading deține unități de producție pentru creșterea și îngrijirea animalelor, având cel mai mare stoc de bovine și ovine din România.

Fermele sunt autorizate sanitar-veterinar și în ceea ce privește siguranța alimentară. În total, compania are un efectiv de 6.000 de capete de tăurași și 50.000 de capete de berbecuți de rase diferite: Merinos, Țurcană, Carabas, Blue Belgian, Angus, Limousin, Simmental, Holstein.

Abatorul Maria Trading este cel mai mare din România și unul dintre cele mai mari din Europa, având o suprafață de 44.000 de metri pătrați și peste 15.000 de metri pătrați construiți și se află în Dragalina, județul Călărași. Abatorul din Dragalina este echipat cu linii tehnologice moderne, în conformitate cu standardele internaționale, potrivit companiei.

Animalele vii sunt transportate cu vehicule moderne autorizate (10 autocamioane cu o capacitate de încărcare de 50 de tauri sau 600 de oi per camion), care permit respectarea regulilor privind bunăstarea animalelor. Astfel, compania exportă animale vii în 15 țări din Europa, în Asia și Africa și carne în 26 de țări.

Grupul Maria este cel mai mare crescător de bovine din România, iar în abatorul din județul Călărasi se sacrifică, anual, 50.000 de capete de bovine pe an și 400.000 de berbecuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram