Inițiativă europeană: premierea orașelor și a școlilor care contribuie la promovarea unui stil de viață sănătos

Premiul pentru promovarea unor obiceiuri sănătoase”, ediția 2020 (The 2020 EU Health Award), va recunoaște și va recompensa inițiative ale orașelor și școlilor care au contribuit la promovarea unui stil de viață sănătos pentru copii cuprinși în categoria de vârstă 6-18 ani, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aceasta este o inițiativă europeană prin care se dorește încurajarea demersurilor orașelor și școlilor din Uniunea Europeană în privința sensibilizării tinerilor pentru adoptarea unor stiluri de viață sănătoase.

Premiile acordate sunt (atât pentru orașe cât și pentru școli):

Premiul I: 50.000 euro

Premiul al II-lea: 30.000 euro

Premiul al III-lea: 20.000 euro

Practicile prezentate în cadrul acestui concurs trebuie să fi fost în curs de implementare la 1 ianuarie 2017, iar inițiativele pot fi deja încheiate, dar nu înainte de 1 ianuarie 2017, sau pot fi încă în desfășurare la momentul lansării prezentului anunț.

Câteva exemple de acțiuni întreprinse pot fi: promovarea unui regim alimentar sănătos, creșterea gradului de conștientizare asupra greutății corporale sănătoase, prevenirea utilizării tutunului în rândul tinerilor.

Aceste practici trebuie să fi fost puse în aplicare suficient de mult timp pentru a se demonstra efectul benefic și luarea unor măsuri de îmbunătățire a acțiunilor în vederea atingerii obiectivului țintit.

Cine este eligibil pentru participarea la acest concurs?

  • Orice oraș cu mai mult de 30.000 de locuitori. În țările în care nu există nici un oraș cu mai mult de 30.000 de locuitori, cel mai mare oraș este eligibil pentru a aplica.

  • Orice școală primară, secundară ale căror inițiative sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

Termenul de depunere este 29 aprilie 2020, la ora 11.00 a.m., ora Bruxelles-ului.

Puteți afla mai multe detalii accesând link-ul: https://ec.europa.eu/health/award/call_healthylifestyle_en

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram