MADR iși asumă un grafic de soluționare a recomandărilor ONIV

Reprezentanții Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV) s-au întâlnit, ieri, cu o echipă din conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru identificarea soluțiilor privind îmbunătățirea absorbției fondurilor europene pe măsurile finanțate din Programul Național de Sprijin al României și pentru măsura de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole, informează un comunicat MADR.

Reprezentanții ONIV au lansat propunerea de a se acorda în tranșe o sumă forfetară pe unitatea de suprafață în baza unor devize cadru, elaborate și aprobate de instituțiile cu competență în domeniu, respectiv Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație, ASAS, Institutul de economie agrară. Totodată, s-au căutat soluții pentru facilitarea accesării fondurilor europene destinate construcțiilor vinicole.

Alte aspecte discutate au făcut referire la simplificarea procedurilor, astfel încât actele normative naționale să se încadreze în cadrul legislativ european, la noul „Carnet de viticultor” ce presupune introducerea suportului digital în campania 2020, dar și la „Declarația de recoltă” reprezentând fiscalizarea producției prin stimularea autorizării și înregistrării, în special a micilor producători.

MADR informează că sugestiile și recomandările făcute de ONIV au fost preluate de conducerea ministerului și pentru fiecare propunere s-au stabilit termene concrete de soluționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram