Măsura ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” ar putea fi lansată la sfârșitul lunii aprilie

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare în cadrul Submăsurii 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din cadrul PNDR 2014-2020, a fost propusă pentru lansare la sfârșitul lunii aprilie 2020, potrivit unui anunț al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Alocarea financiară disponibilă este de 42,7 mil. euro din care 22,7 mil. euro la nivel național (incluzând 6,80 mil. euro pentru zona montană) și 20 mil. euro pentru tinerii din afara granițelor țării.

„Luând în considerare faptul că solicitarea sprijinului financiar în cadrul acestei submăsuri presupune parcurgerea unor etape care impun prezența potențialului beneficiar în țară înainte de depunerea cererii de finanțare, anunțăm faptul că menținem în graficul propus prin agenda estimativă deschiderea sM 6.1 pentru solicitanții din interiorul granițelor țării, urmând ca pentru potențialii solicitanți din diaspora deschiderea sesiunii să fie stabilită la o dată ulterioară, în acord cu măsurile excepționale privind călătoriile în străinătate, în contextul răspândirii virusului COVID-19 stabilite de Guvernul României, la nivel național”, potrivit anunțului MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram