Mediul de business, invitat la consultări de MADR pentru elaborarea Planului Național Strategic 2021-2027

MADR fermierinromania.ro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că, prin Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), a lansat procesul de selectare a partenerilor în vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027, conform principiului european privind transparența decizională și parteneriatul. Înscrierile pentru participarea la consultări se fac până la sfârșitul acestei luni, apoi va urma procedura de selecție de către MADR.

Astfel, vor fi constituite structuri parteneriale cu rol consultativ, pentru stabilirea și prioritizarea acțiunilor care vor fi incluse în noile programe cu finanțare europeană.

Grupurile de lucru vor fi organizate pe următoarele domenii de interes, aferente obiectivelor specifice:

– agricultură;

– industrie alimentară;

– siguranță și securitate alimentară;

– mediu și climă;

– tineri fermieri;

– ocupare şi incluziune socială, inclusiv LEADER;

– cercetare, inovare, transfer de cunoștințe.

Entitățile interesate în participarea activă la procesul de programare pentru perioada 2021-2027, în unul sau mai multe grupuri de lucru, pot transmite scrisori de intenție, în acest sens, pe adresa parteneri.pns@madr.ro până la data de 31 iulie 2019, ora 17.00, informează comunicatul MADR.

Criteriile de selecție pentru participarea la grupurile de lucru, cu caracter consultativ, sunt: reprezentativitatea organizației (număr de membri, aria de acoperire sectorială), relevanța sectorului pe care îl reprezintă organizația din perspectiva politicii agricole și/sau activitatea desfășurată până în prezent.

Mai multe informații privind metodologia de selecţie a partenerilor, în vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea PNS 2021-2027, precum şi anunțul privind lansarea procesului de selectare a partenerilor pot fi accesate la adresa: https://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/2019/anunt-lansare-selectie-parteneri-pns-.pdf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram