Ministerul Agriculturii monitorizează prețurile din supermarketuri și lansează un apel către primari pentru a menține piețele agroalimentare deschise

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit, într-o emisiune difuzată la Realitatea Plus, despre comportamentul de consum din ultima săptămână, după instaurarea situației de urgență, și efectul asupra modificării prețurilor în marile lanțuri de retail.

Încă de la începutul crizei, Ministerul Agriculturii a demarat o monitorizare a prețurilor la raft. Avem monitorizări în 17, 19 și 24 martie. Am luat produsele de bază. În 17 martie, prețurile au crescut brusc la aproape toate produsele de bază. Pe 19 și 24, prețurile au revenit la valorile inițiale. Mai puțin mărfurile din import. Mă refer la marile supermarketuri, nu la magazinele de cartier. Este vorba de o problemă de schimbare a paradigmei de aprovizionare. Este vorba și de schimbarea de comportament a cumpărătorului. Sperăm ca în două săptămâni obiceiurile de cumpărături ale oamenilor să revină la normal”, transmite realitatea.net.

Oros a mai spus că reprezentanți ai ministerului împreună cu procesatori, producători și comercianți au format grupuri de lucru în scopul remedierii problemelor de transport și al menținerii fluxului de aprovizionare.

De asemenea, ministrul agriculturii a anunțat că a lansat un apel către autoritățile locale pentru a menține deschise piețele agroalimentare. „Aceste piețe ar trebui să fie, în această perioadă, locul de întâlnire pentru producătorii locali. Piețele trebuie să fie în continuare deschise. Am cuprins piețele și în Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020. Micii producători își vor putea desfășura activitatea în continuare”, a spus Oros, la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram