Ministrul mediului de afaceri, Ștefan Radu Oprea: „Tractorul românesc ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole”

Tractorul românesc poate fi unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton, consideră ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, citat de Agerpres. Pe pagina de facebook a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ministrul Radu Oprea afirmă, în urma vizitei pe care a efectuat-o la fabrica de tractoare de la Reghin: „Tractorul românesc ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole”.

Familia Oltean a investit în centrul de cercetare-dezvoltare pariind pe creativitatea inginerilor autohtoni. Unii s-au întors chiar din Italia. Și au reușit. I-am vizitat cu un scop precis. Să le propun atacarea piețelor tradiționale unde tractorul românesc este cunoscut și apreciat pentru robustețea lui. Lucrul acesta poate fi realizat inclusiv cu sprijinul consilierilor economici prezenți pe aceste piețe și prin intermediul programelor de promovare a exportului sau a misiunilor economice. Cred că tractorul românesc poate fi unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton. Mizând pe această reușită, Reghinul poate deveni un nou pol de dezvoltare. În jurul unei linii de asamblare, pe o rază de 100 km, de obicei, apar investițiile firmelor furnizoare de subansamble. Deci, și alte companii pot profita de succesul tractorului românesc”, mai scrie Radu Oprea pe pagina de facebook a ministerului.

Agricultura României avea, la finele anului trecut, peste 209.000 tractoare, conform datelor prezentate de ministrul agriculturii, Petre Daea, în noiembrie 2018, potrivit Agerpres. În primele patru luni din acest an, România a importat tractoare în valoare de 230,4 milioane euro, în scădere cu 3% faţă de perioada similară din 2018 (237,4 milioane euro), menționează aceeași sursă, citând Institutul Național de Statistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram