Polonezul anchetat de OLAF, Jzanusz Wojciechowski, este noul comisar european propus pentru agricultura

Polonezul anchetat de OLAF,Jzanusz Wojciechowski, este noul comisar european propus pentru agricultura

Din informatiile digi24.ro, circula un draft de lista la nivel eropean prin care comisarul pentru agricultura revine Poloniei.

Președintele ales Ursula von der Leyen și-a dat astăzi acordul cu privire la proiectul listei comisarilor desemnați care i-au fost furnizate de Consiliul Uniunii Europene.

Aceasta urmează o serie de interviuri formale ale președintelui ales von der Leyen, susținute în ultimele săptămâni, cu fiecare dintre persoanele sugerate de statele membre în calitate de candidați pentru comisar.

Iată comunicatul oficial : https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-5537_en.htm

Cine este Janusz Czesław Wojciechowski ?

Wojciechowski a fost membru al Parlamentului European în perioada 2004-2016.

El a recunoscut că a rambursat Parlamentului European suma de 11.250 de euro după ce în 2016 a realizat că „îi lipseau unele documente” care să justifice cheltuielile de deplasare din perioada 2009-2011. El a spus că a returnat banii din proprie inițiativă, fără ca Parlamentul European să îi solicite acest lucru și a adăugat că suma „a acoperit în întregime” costul călătoriilor pe care nu le justificase suficient.

Fostul europarlamentar a declarat că este, cel mai probabil, vorba despre „o eroare administrativă” și că a furnizat OLAF „o explicație completă”. Cu toate acestea, cotidianul german Der Spiegel susține că ancheta OLAF vizează și alte cheltuieli.

Desemnat candidat pentru funcția de comisar la finalul lunii august, Janusz Wojciechowski, în vârstă de 64 de ani, este membru al partidului Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare în Polonia. În pofida avizului negativ al Parlamentului European, el a devenit membru al Curții Europene de Conturi în 2016.

 

Wojciechowski a fost membru al Partidului Popular Unit, membru al Biroului Partidului Popular European (PPE) în perioada 2004-2006 și a fost vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European.

Wojciechowski a fost demis din partidul său PSL în urma deciziei sale de a părăsi PPE pentru gruparea parlamentară Uniunea pentru Europa a Națiunilor.

Wojciechowski a fost un înlocuitor al Comisiei pentru control bugetar și membru al delegației la comisiile parlamentare UE-Kazahstan, UE-Kirgazistan și UE-Uzbekistan, precum și pentru relațiile cu Tadjikistan, Turkmenistan și Mongolia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram