Prețul cerealelor, în creștere

Joi și vineri prețurile cerealelor au avut o revenire accentuată pe piețele de mărfuri. Excepție a făcut malțul de orz, pentru care cererea este în scădere, potrivit agritel.com. La bursa futures Euronext, Paris, ultimul preț de tranzacționare la ora 18:00, ora locală, a fost vineri, 20 martie, de 190,25 euro/tonă la grâu, pentru contracte cu livrare în luna mai 2020, și 168 euro/tonă pentru porumb (livrare în luna iunie 2020).

Pe scena internațională există o cerere puternică, potrivit platformei franceze agritel.com. China caută noi oferte de grâu în afara celor din SUA (Franța probabil că va fi un beneficiar al cererii chineze), a cumpărat cantități importante de porumb și de soia din Statele Unite, indicând revenirea pe piețe. Coreea de Sud a cumpărat, de asemenea, porumb și grâu din Statele Unite. Arabia Saudită a lansat o cerere de ofertă pentru 720.000 tone de orz furajer, inclusiv 480.000 tone originar din bazinul Mării Negre.

Prețul grâului rusesc a atins cel mai înalt nivel al sezonului joi, cu 13.600 de ruble/tonă. În Ucraina, prețul unei tone de porumb a crescut de la începutul sezonului la 4.500 grivne/tonă, în regiunea centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram