Prețul porumbului, sub presiunea recoltelor din Ucraina

Prețurile porumbului pierd teren, pe fondul recoltării abundente în Ucraina și a perspectivelor mai bune pentru producția SUA și în pofida rezultatelor slabe înregistrate în Franța, anunță site-ul francez agritel.com. Vineri, piața bursieră Euronext, Paris, s-a închis cu o cotație de 154 euro/tonă pentru contracte cu livrare în noiembrie a.c., continuând scăderea accentuată începută în 18 octombrie, când tona de porumb a fost cotată la 165,75 euro.

Și cotația grâului a căzut până la 177,25 euro/tonă pentru livrare în decembrie a.c., rămânând pe panta descendentă care a început în data de 25 octombrie, de la 181 euro/tonă.

Doar prețurile la rapiță continuă creșterea la sfârșitul săptămânii trecute, până la 384 euro/tonă cu livrare în 2020, menținându-se pe curba ascendentă începută în 21 octombrie, de la 376 euro/tonă.

Însă prețul grâului din regiunea Mării Negre a continuat să crească, în ultima săptămână. Originea ucraineană și rusă au sporit cu 6, respectiv, 5 dolari, până la 205 și 210 dolari FOB. În porturi, ratele de încărcare a grâului rămân mari, informează agritel.com. De la începutul sezonului, Rusia și Ucraina au vândut pe piețele externe 12 milioane tone de grâu și, respectiv, 14,5 milioane tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram