Reprezentanții ministerului agriculturii încep vizitele la licee agricole

Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat mai multe vizite de lucru la licee agricole din țară, în perioada 24 – 25 iulie 2019, precum: Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut din județul Bacău, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focșani, Liceul Tehnologic Odobești, județul Vrancea, Liceul Agricol “Dr. C. Angelescu” – Buzău și Liceul Tehnologic Agricol Smeeni, județul Buzău, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Au fost trimiși, pe teren, și reprezentanții Consiliilor de administrație

La întâlniri au participat directori ai Direcțiilor Agricole Județene Vrancea și Bacău, precum și specialiști din cadrul acestor structuri, desemnați membri în cadrul Consiliilor de Administrație ale acestor licee, care vor avea o implicare permanentă în identificarea agenților economici din agricultură și domeniile conexe pentru efectuarea stagiilor de practică a elevilor, în funcție de specializarea fiecărei unități de învățământ, se mai arată în comunicatul MADR.

Scopul acestor vizite a fost constatarea realității efective din teren, identificarea, împreună cu conducerea unităților de învățământ, a problemelor cu care se confruntă acestea și, în același timp, a soluțiilor specifice în vederea eficientizării învățământului liceal agricol.

În urma vizitării bazei tehnice și materiale a fiecărei unități de învățământ (laboratoare de specialitate, cantine, internate, loturi didactice) s-au stabilit obiectivele prioritare ce urmează a fi finanțate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

MADR anunță un plan ambițios. Vrea să crească pregătirea elevilor la nivelul noilor tehnologii folosite în agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune, prin finanțarea acestor investiții în cadrul liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol, crearea condițiilor necesare pentru pregătirea elevilor în domeniul agriculturii, în concordanță cu noile tehnologii practicate la nivel de fermă, precum și promovarea învățământului profesional agricol, măsuri care vor conduce la reîntinerirea și profesionalizarea forței de muncă din agricultură, subliniază comunicatul MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram