România influențează major prognozele de cereale ale Uniunii Europene

Comisia Europeană a modificat prognozele privind producțiile de cereale ale țărilor membre ale Uniunii Europene din acest an. Estimarea pentru producția de grâu a UE a fost revizuită în creștere cu aproape 3 milioane de tone, de la 143 milioane tone grâu ușor luna trecută, la aproximativ 146 milioane tone săptămâna trecută, în timp ce pentru porumb așteptările sunt de scădere cu 2,3 milioane tone.

Interesant este că cea mai mare contribuție la modificarea prognozelor UE o are România. Estimarea pentru producția de grâu ușor a României crește cu aproximativ 1,5 milioane tone, până la 10 milioane tone în acest an, contribuind cu aproape jumătate la creșterea prognozei pentru producția totală de grâu din UE. În privința recoltei de porumb din acest an, estimările au coborât până la 14,89 milioane tone, de la 16,76 milioane tone, adică o revizuire în minus cu aproximativ 1,87 milioane tone, aproape de volumul rectificat de Comisia Europeană, potrivit prognozelor publicate la sfârșitul săptămânii trecute.

Reamintim că Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) anticipează, pentru România, o producție de grâu de aproximativ 8,6 milioane tone, în acest an, și 14,3 milioane tone de porumb, conform prognozelor din luna septembrie a.c. Coceral, asociație comercială europeană, are așteptări mai reduse: 8,1 milioane tone grâu și 11,5 milioane tone porumb, conform raportului publicat în luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram