Schimbările climatice sunt principala preocupare a cetățenilor europeni

Pentru prima dată, schimbările climatice ocupă primul loc între prioritățile cetățenilor europeni. 52% dintre cetățenii europeni consideră schimbările climatice cea mai presantă problemă legată de mediu, iar 32% menționează combaterea schimbărilor climatice ca fiind cea mai importantă prioritate de care ar trebui să se ocupe Parlamentul, potrivit sondajului Eurobarometru publicat marți, 10 decembrie, de Parlamentul European.

Poluarea atmosferică (35%), poluarea maritimă (31%), defrișările (28%) și creșterea cantității de deșeuri (28%) sunt alte probleme semnalate de europeni în sondajul realizat în luna octombrie 2019.

Șase din zece cetățeni europeni cred că protestele dedicate mediului, conduse în special de tineri, și care au mobilizat milioane de cetățeni în UE și în întreaga lume, au contribuit la accentuarea măsurilor politice pentru combaterea schimbărilor climatice atât la nivel național, cât și european, se arată în comunicatul transmis de Serviciul de presă al Parlamentului European.

Cetățenii europeni și-ar dori ca Parlamentul European să joace un rol mai puternic, 58% dintre cei care au răspuns sondajului pledând pentru un Parlament mai influent în viitor. Este o creștere cu 7 puncte procentuale față de primăvara anului 2019 și reprezintă cel mai bun rezultat pentru acest indicator din 2007.

77% dintre europeni vor mai multe informații despre activitățile instituțiilor europene

O majoritate importantă dintre cetățenii europeni dorește mai multe informații despre UE. 77% dintre europenii care au răspuns sondajului doresc să afle mai multe informații despre activitățile instituțiilor europene. Cele mai relevante subiecte sunt cele legate de impactul concret al legislației europene în plan local, regional și național, precum și activitatea Parlamentului și a membrilor acestuia, potrivit comunicatului PE.

Susținerea cetățenilor pentru Uniunea Europeană rămâne la un nivel înalt pentru al treilea an consecutiv, 59% dintre europeni fiind în favoarea apartenenței țării lor la UE.

55% dintre români consideră că este un lucru bun faptul că România se află în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram