Un fond de investiții chinez finanțează modernizarea a 15 silozuri ale Brise Group

Un fond de investiții finanțat de guvernul chinez va investi în modernizarea unor silozuri de cereale care aparțin Brise Group. Vor fi modernizate 15 silozuri de cereale ale Brise Group, care au o capacitate de 350.000 de tone, şi care vor fi integrate în prima platformă de infrastructură din România cu acces deschis pentru fermieri şi trader”, informează într-un comunicat al companiei BT Capital Partners, firmă care a oferit servicii de consultanță în realizarea afacerii.

Investiția fondului chinez China Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund (CEE Equity Partners) a fost anunțată la începutul acestui an, iar suma investită este estimată la 50 de milioane de euro.
Coordonarea tranzacției a însemnat, mai ales, identificarea potențialilor investitori, consultanță pentru structurarea tranzacției, managementul procesului competitiv de ofertare, asistență în procesul de due diligence, precum şi alinierea pozițiilor vânzătorului şi cumpărătorului, finanțatorilor şi ale altor stakeholderi din tranzacție”, a spus Nina Pîrvu, Director Investment Banking & Capital Markets, BT Capital Partners şi coordonator al tranzacției.

Anul trecut, în agribusiness-ul românesc a avut loc cea mai importantă tranzacție din domeniu, prin preluarea Agricost, compania antreprenorului român Constantin Duluțe, de fondul de investiții al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Al Dahra. Cea mai mare fermă de cereale din Europa (57.000 de hectare) va ajunge la o producție de un milion de tone de cereale şi furaje până în anul 2022, după cum au anunțat reprezentanții Al Dahra, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu o cifră de afaceri de un miliard de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FermierinRomania @ Instagram